ÇAKÜ Yetiştiriyor Çankırı Belediyesi Güzelleştiriyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Çankırı Belediyesi tarafından oluşturulan protokol kapsamında, ÇAKÜ Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Araştırma ve Uygulama Serasında yetiştirilen menekşe ve kadifeler Çankırı caddeleri peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere Çankırı Belediyesi’ne teslim edildi.

Protokol kapsamında yetiştirilen 20.000 adet kadife ve 25.000 adet menekşe geçtiğimiz günlerde Çankırı Belediyesi’ne teslim edildi.

Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili olarak konuşan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi “Bizler üniversitelerimizi, il ve ülke düzeyinde sosyo-ekonomik ekosistemlerin önemli unsuru olarak görüyoruz. Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak şehrimize ekonomiden toplumsal gelişime varıncaya değin her alanda katkı sunmayı hedefliyoruz. Yerel yönetimlerle, kamu kurumlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla ve tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmayı, toplumsal katkıyı da kendimize ilke ediniyoruz. Daha önce birçok kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız protokoller gereği insanımızı ve şehrimizi ilgilendiren her hususta olmaktan, planlama yapmaktan, hedefleri gerçekleştirmekten memnunuz. Bu doğrultuda üniversitemiz bulunduğu şehre katkı yapıyor, üretilenleri çıktı olarak toplumsal faydaya dönüştürüyor, şehrimizin estetik görünümünde iz bırakıyor.” Şeklinde konuştu.

Bitkilerin teslimi öncesi açıklamalarda bulunan ÇAKÜ Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şebnem Kuşvuran, “Çankırı Belediyesi ile oluşturulan protokol çerçevesinde Çankırı’da şehir içerisinde kullanılacak olan peyzaj amaçlı çiçeklerin üretimi, yetiştirilmesi ve bakımını üstleniyoruz. Bu anlamda Çankırı’ya renk kattığımızı düşünüyoruz. Protokol kapsamında 2022 Mayıs ayında 20.000 adet kadife, 2022 Kasım ayı itibariyle de 25.000 adet menekşeyi peyzaj çalışmalarında kullanılmak üzere Çankırı Belediyesi’ne teslim ettik. Farklı renk ve türdeki menekşelerimizle Çankırı’ya ayrı bir renk ve güzellik kattığımızı düşünüyorum. Bu anlamda bizlere destek olan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Harun Çiftçi’ye, Belediye Başkanımız Sayın İsmail Hakkı Esen’e ve her iki kurumdan çalışmalara katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Yayınlanma Tarihi: 29 Kasım 2022 Salı
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022 Çarşamba